Travhästkullen 2007

``Valdy-Ballerina ´´

Här kan ni läsa om den första tiden med vår pudelkull nr1

som föddes den 4 maj. (En tik och två hanar.)

Legolas, Ina Scott, Copiad 5½ vecka.

Teamaides Legolas
Hane mörkaste föddes 10.00 och vägde 120gram.
Mörkaste hanen som bor i Nol numera och har fåt det gulliga namnet Ludde.

En ljuvligt mild kille som älskar att mysa.

Teamaides Ina Scott ``Ärtan´´
Tik  föddes 11.26 och vägde 147gram
En rulltig tjej som det är skinn på nosen på. Hon har lång fluffig päls och påminner lite om Häffaklumpen. Hon skall bo kvar hos oss.

Teamaidess Copiad

Hane mest vit föddes 11.57 och vägde 130gram.
Copiad är allas våran lilla favorit. han är hur showig som helst och ful fart på svansen som aldrig kan vara stilla. Han är underbart söt och framåt.  Han bor numera i Skepplanda hos sin nya matte Jenny med familj.

Dagbok för vår pudelkull!

2007-07-11 Valparna är nu snart 10 veckor och de skall besiktigas i morgon. Jag har lagt ut nya bilder på Ärtan i dag fast de är inte nya egentlien utan tagna då hon var 8 veckor. Jag skall försöka ta nya på dem i morgon.
2007-07-03 Dagarna har varit lite fulla så tidenvid datorn har varit knapp. Valparna är nu leveransklara och vi hoppas kunna hitta bra hem till våra två pojkar. Vi har bestämt ocss för att inte behålla någon hane i denna kullen eftersom vi istälet valde att behålla en leonbergerhane i M-kullen. Valparna är mycket pigga och framåt och de har börjat upptäcka världen nu=) Ballerina har nästan slutat att dia dem och de äter nu helt och hållet bara fast föda. VI har fått en massa fina bilder som M-kullens pappa Viggos huse har tagit .

2007-06-16 Nu har valparna varit ute nästan hela dagarna, fast de går inte längre tillsammans med leonbergervalparna då det blir lite för tuffa tag i bland. Valparna tänder har nu börjat ta form vilket är lite sent mot leonbergerna som fick sina redan vid 2 veckors ålder men för att vara små pudlar är det helt normalt.

Det har varit massor av besök av både hundfolk och släktingar i dag och valparna har busat runt rejält. Det är en otrolig skillnad på fart på dem då det numera är full fart redan då de vaknar på morgonen.

2007-06-13 I dag har det varit rena hund dagen här hemma. Valparna har varit ute nästan hela dagen och busat och vi har haft besök av flera så valparna har riktigt fått busa av sig och sov sen söt hela natten. De är mycket roade av att busa med leonbergervalparna men snart får jag sära på dem för de blir så stora att de ej går längre men det var kul så länge det varade=)

2007-06-12 I dag har valparna haft sällskap av leonbergers ute och det gillade dom.Jag har även lagt ut lite nya bilder på dem och försökt att lägga lite på deras egna sidor med.

2007-06-06 Nu har valparna börjat få koma ut lite och det är full fart på dem. De har alla tre mycket fina pigment och är bara så underbara. De har även fått sina namn och kommer att heta. Teamaides Ina Scott (Tiken) Teamaidess Copiad (Ljusa hanen) och Teamaides Legolas (Mörka hanen) De fick namn efter kända travhästar då jag hoppas dessa kommer attfå lika flytande snabb trav som sina namnlike=)
2007-05-28 Valparna har nu flyttat ut i valphage och de har börjat att röra på sig lite mer. Ett par skall hörs även ibland och de är bara såå söta då de leker så snällt med varandra. Den ljusa hanen är jättekaxig och riktigt kul at busa med och tiken är lite av en dunderklump=).

2007-05-23 Valparna är nu 18 dagar och de har öppnat ögonen och börjat bli lite mer sociala. Men efter att ha fött upp Leonberger i över 10 år så måste jag säga att detta är verkligen bara ett rent nöje att ha en pudelkull. Inget jobb alls. De är bara tre små söta valpar som man kan mysa med hur mycket som helst. Inget att vaka över så mamman inte ligger ihjäl dem, inget att ta reda på mer än att tvätta filtarna. Ballerina sköter dem exemplariskt och jag är så förvånad över att dessa snart 3 veckor gamla valpar fortfarande håller sig i Bia bädden??!! Leonbergervalparna hade kravlat ur den redan första dagen. men vad skall man säga, det är bara att njuta. De är alla tre bedårande söta och jag kommer nog inte att vilja sälja någon av dem för de har alla tre så härliga personligheter.

Har tagit lite nya bilder i dag som hastigast. Har varit sjuk så det har inte hunnits med så mkt bild tagande innan.

2007-05-17 Valparna har nu blivit 12 dagar och är på G att öppna ögonen. De har alla fina pigment och har fått mer päls. De liknar små isbjörnar nu och har fått riktigt runda magar. Banden har vi tagit av dem för de är så stor färg skiftning på hanarna så man ser skillnad på dem endå.

2007-05-10 Dagarna går nu rysligt fort. Valparna växer så att det knakar. Och de har börjat att få riktigt fina pigment och har även blivit lite mer rörliga. Ballerina tycker att detta är det bästa hon varit med om och hon springer gärna och visar alla nya som kommer  att hon fått bebisar. Lådan är även fylld med diverse saker som hon hämtat till sina barn, allt från leksaker till tuggben=).

I dag har jag lagt ut nya bilder på deras egna sidor. Följ länkarna ovan på deras halsbandsfärg.

2007-05-04 I dag kl 10:00 kom första valpen. jag var nere och städade valplådan hos L-kullen så kom Ballis springande lite orolig och voffade till.

Jag fattade att nu var det dags så vi gick in till hennes valprum. Hon kunde först inte bestämma om hon skulle vara innen i det rosa huset eller i Biabedden, men jag tyckte bedden var bättre så jag lyfte dit henne och så kom första valpen ganska snart. Det var en hane och han har fått grått halsband, nästa valp som anlände var en tik som fick bli rosa och sen en hane till som fått vitt band. Just nu ligger en nöjd och Stolt Ballerina och sover. Hon har både ätit och druckit bra och ser ut att bara njuta av siona tre sötnosar.

2007-04-28 Valparna sparkar nu rejält i Ballis mage och det ser nästan ut som om de är på väg genom magen och ut=) Räknar med att hon valpar vilken dag som helst nu.