Valplådan för N-Kullen/
 Puppieroom for N-Litter

Molly födde den 9 januari 11 valpar men tyvärr överlevde bara 6 av dem.

Kullen består i dag av 5 hanar och 1 tik.

N-kullens sida/ N-litters side

  Blå/Blue Svart/Black Randig/Striped Cerice/Pink Grön/Green Gul/Yellow
0 days 389g 479g 560g 493g 545g 580g
nyfödd/ newborn
5 dagar/ 5 days
1 week 533g 730g 855g 694g 910g 872g
10dagar/

10 days

2 weeks 1024g 1567g 1602g 1467g 1628g 1667g
17 days

3 weeks 1528g 2218g 2229g 2202g 2328g 2364g
23 days
4weeks+2days

5 weeks+1 day

6weeks+6 days

 

 

 

Kommer snart nya bilder/ Pictures comming soon..

Kommer snart nya bilder/ Pictures comming soon..
  Nicke Nyfiken Nore Normann Nick Nolte New Nahla Nisse Nilsson Nordic Noble
  ``Nicke´´ ``Leo´´ ``Rambo´´ ``Callisto´´ ``Nisse´´ ``Nordic´´
  Blåa lilla hanen Skall bo i Kode Svart hane Skall bo i Nord Norge Randig hane  Skall bo i Lenhovda Cerice tik skall bo i Stockholm Grön hane bor i Kristinehamn Gul hane bor i Brazilien

 

Dagbok/Diary

4 april

I dag har både Grön och Gul valp flyttat.

6 mars

Nu har vi bara Brazilien valpen och Nisse Nilsson kvar hemma. Jag önskar de andra valparna stort lycka till och skall försöka uppdatera sidan med alla nya bilder då jag är hemma från Birmingham.

29 feb

I dag var vi och besiktigade vaccinerade och id märkte valparna. Dom var alla förvånansvärt snälla och låg mest och sov bak i bilen då vi väntade på våran tur.

Alla valparna var sedan mycket trötta efter sin resa och tog det ganska lugnt hela förmiddagen.

Har börjat bygga sidor till dem men har inte hunnit klart men ni kan se vart de hamnar och vad dom heter nu i alla fall.

26 feb

I dag har Mollys familj och  Elise med dottern Maja varit här och tittat på valparna. Vi har fotat igen och det är nu ursvårt att se vem som skall ha vilken valp. Alla har något som man faller för så det är inget lätt val. På Fredag skall dom märkas så tills dess skall det vara klart. Även Cicci på Gullefjuns kennel har varit här och tittat. Tack för hjälpen Cicci!

20 feb

I dag blev valparna 6 veckor. De är full fart på dem och dom springer både upp i skogen och runt bland bilarna på parkeringen. Underbart glada och trevliga valpar som är mycket framåt och nyfikna.

Namnen på dem kommer att bli Nicke Nyfiken, Nick Nolte, Nisse Nilsson, Nore Normann, Nordic Noble och New Nahla. Eftersom stamtavlan till Brazilien skall exportstämplas så har jag väntat lite för att se så den valoen håller måttet för att skickas innan jag skickat in papprena så nu är allt i sin ordning.

Lite bilder från dagen tyvärr missat tat fota randig märkte jag.

Svart GrönBlå

Gul Rosa

Svart och randig

Blandat på alla

 

18 februari

Valparna är nu ute nästan hela dagarna i det härliga vårvädret. Vi har byggt en hage runt gamla gethuset så de kan gå under tak om det blåser lite.

De äter 4-5 rejäla mål om dagen med torrfoder och Majsvälling. Magarna är jättefina och jag är mycket glatt överraskad av fodret. Molly tycker sina valpar är dö roliga nu och älskar att springa och busa med dem. Har inte hunnit att uppdatera så mkt så i dag först la jag ut  de nya bilderna.

14 februari

I dag har Börje och hans kollega Marie Johansson varit här igen och Marie har tagit ännu mera fina bilder=)

13 februari

I dag har valparna och Molly fått sin tredje avmaskning.

10 februari

Har haft mycket att göra sista dagarna så jag har inte hunnit att uppdatera så bra. Valparna växer så det knakar. Kunde tyvärr inte väga dom nu då de var veckor för vågen räckte inte till. Men de ser helt normala ut i hull och storlek. De har nu börjat att bli riktig fart på dem och de har lyckats att smíta ett par nätter i rad=)

Börje med sin jobbarkompis Marie har varit här igen och fotat och återigen är jag otroligt tacksam över hjälen med de fina bilderna. Men jag är lika tacksam över att kullen är så lätta att ställa upp och fota.

En underbar bild på Mollys husse med sin Mollys förstfödde son=)

(Från 23 dagars bilderna)

Squeeze me… stretch me står det på den lilla lappen!

Min älskade dotter=)

Molly med sina älsklingar.

 

4 februari

Här är äntligen en länk till filmsnutten. Tack mamma för hjälpen!
http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-9062372086375652248&hl=en
 

3 februari

I dag har valparna fått besök av Ballerina. Hon har väntat och väntat på att få komma in till valparnas låda och äntligen har  Molly låtit henne hoppa i. Filmade lite som jag tyvärr inte lyckadess få ut på sidan. Skall prova i morgon igen.

Har varit en underbar dag och jag fick sova i min egna säng. Fast Molly tyckte att det var så orättvist så hon kom även hon upp till våran säng.

 

2 februari

Nu har extravalparna lämnat oss!

I dag valde uppfödaren att hämta sina valpar . Orsaken var att hon blev sur över att jag ville diskutera vår överenskommelse om ersättning.

Vår överenskommelse var baserad på ett riktmärke som ammacentralen gav med ½valppris på en period av 0-6 valpar. Jag valde att lite på detta och vi kom överens om en summa på 2000:- på 14 dagars arbete med vad det innebär. Alltså dygnetrunt passning, stödmatning var 3:e timme och vaka över dessa små magra knyten som kom. Hade även ett förslag om en biljett till crufts (3179:-) för en period om 5-6 veckors ålder men det var inte intressant för uppfödaren.

Jag visste inte då att detta skulle bli mycket mer krävande än en vanlig kull eftersom man hela tiden fick vaka samt lägga till olika valpar i olika omgångar samtidigt som man stödmatade var 3:e timme. Att sedan det blev problematiskt med den stora storleksskillnaden på valp var även det nytt. De som besökt oss har själva fåt se detta. Dock har uppfödaren valt att inte besöka sina valpar alls. Jag frågade henne men hon ville inte.

Då många reagerat på den låga ersättning som vi kommit överens om så valde jag att höra av mej till uppfödaren för att vi skulle diskutera detta. Istället för att det skulle bli osämja och skitprat. Ringde sen ammacentralen själv och fick höra att det inte alls var som jag fått förklarat för mej utan att det var per valp priset var. Jag har på inget sätt gjort detta för att tjäna pengar och det enda jag ville var att ta en disskussion om det då många hade åsikter om vår överenskomelse. Och den faktiskt låg till grund utav en felaktig information.

Uppfödaren valde dock att hämta hem sina valpar och efter att ha blivit kallad både det ena och det andra så sa jag tillslut att vi borde gjort upp som ammacentralen sa vilket skulle bli 7000:- detta baseras då på de rekommendationer jag fick av dem då de sa att för halva tiden av 0-6 veckor skulle man ta 1/3 av valppriset per valp och om vi då delade det på tre veckor så skulle det bli ca 7000:-  Jag har alltså aldrig sagt att jag skall ha några 33000:-?? vilket jag nu efteråt har fått höra att jag skulle ha sagt??

Jag var på intet sätt ute efter några pengar eftersom det enda jag ville ha var en diskussion om hur vi skulle lösa det snack som var istället blir påhoppad och anklagad för att tjäna pengar så blev jag arg.

Uppfödaren har nu tagit hem sina valpar och jag hoppas innerligt att de klarar sig för jag känner faktiskt mycket för dessa varelser som man levt med så mycket dessa dygn.

Jag vill med detta klargöra vilka summor det gällt och vad som hänt eftersom det nu står att läsa på uppfödarens sida om att jag begärt extra pengar.??

För mej så var det inte pengarna det gällde och det gör ont i mej att det tillslut var stolthenen eller snålheten som gjorde att man satte valparnas välmående på spel. Jag ville bara ha en diskussion om det.

För helt ärligt hur många skulle offrat så mycket tid och slit på någon annans valpar framför allt då historiken varit som den varit mellan oss som personer.?? Jag lärde mej en hel del om detta och hoppas att detta inlägg inte enbart starar negativt prat utan kanske kan få andra att få upp ögonen på att det skall alltid vara skriftliga avtal INNAN man åtar sig något sådant här. Och 1000:-för en veckas arbete är faktiskt inget jag tycker jag skall få skit för. Vill även påtala att de 2500:- som uppfödarens man lämnade här valde jag att skänka till valparna men de vägrade ta emot dem.

Jag bad då om en gentjänst att deom skulle sätta in dessa pengar till djurskyddet men den tjänsten kunde de inte göra för mej?

Jag har istället valt att skänka pengar själv till Göteborgs Djurskydd eftersom jag aldrig i mitt liv skulle ta emot pengar av någon som kallar mej för att bedriva något som är värre än horeriverksamhet??

Jag skall nu luta mej tillbaks lite och vila lite sen skall jag gå och lägga mej i min egen säng och sova. Känns helt underbart att faktiskt få sova i min egna säng den hann jag bara sova i en enda natt efter att jag vakat klart över mina egna valpar. Och så skall jag njuta av min underbara kull och min fantastiskt underbara Molly som är hjälten i detta och som knappt nämnts i samanhanget. Utan henne hade inte valparna levt idag det är jag övertygad om.

31 januari Ja då var det fredag och man ligger här med influensa!! Men det är tur att det finns Ipren i dom lägena=) Valparna äter nu mer och mer vanlig mat även om det är mer kladdande än ätande. De vill ju liksom helst äta på mamma Molly. I morgon skall jag börja blanda i vanligt foder till dem så får vi se hur det går.

Har tagit lite bilder med och lagt ut. Valparna börjar nu bli rejält busiga och det är mer än en gång som jag fått plocka ut en av tandtrollen ur munnen på någon av mollyvalparna som fått tag i banden.

Jag har även fullt sjå att hålla undan dem så de skall äta så oftast får jag lägga  Molly utanför lådan och ge de små och sen ta in henne till de stora efteråt. Försökte en ny variant i dag då jag gav de stora mat samtidigt i lådan medands de små åt men som ni ser så var Molly maten mer frästande så de övergav den.

Vi har i dag även haft fint besök av Mollys husse Börje med arbetskamraten Marie.

 Marie hade en helt underbar kamera som jag absolut satte högst upp på min önskelista=) Vi tog till och med bilder på mina 3 veckors valpar uppställda!!! Det tyder på att dessa valpar är rejält stadiga och välkonstruerade=)

Här ser ni de underbara bilderna Marie tog. (Med reservation för att jag blandat ihop valparna på någon bild ovan)

Och så två tandtroll med. Blå och grön.

 Alla foton ovan tagna av Marie Johansson www.cockerblues.se

TUSEN TACK!!! Och tack till både Börje och dej för en trevlig dag!

Fotona nedan tagna av mej själv och min amatörkamera. Verkligen dax med en ny=)

30 januari I dag blir valpisarna 3 veckor. Tänk vad fort tiden gått. Våra extra valpar blir 11 dagar så det är dygnet runt passning i lådan. Jag som precis flyttat ut ur valprummet fick så vackert flytta ner igen. Frida sa lite komiskt. ``Mamma bor du i källaren för alltid nu?´´

Småvalparna har lagt på sig bra och är nu uppe och stapplar på sina ben. De äter med mycket god aptit och bara dom fått upp ögonen så skall även dom få smaka på nötfärsen.

Mollyvalparna tycker i alla fall mycket om sin nya föda=) Jag lägger till småvalparna för sig och Molly valparna för sig så det inte blir sådan kamp om juvren då de skall äta och sen då småvalparna äter så ger jag mina tjockisar extra mat så det är ett himla fixande och kladdande då de skall äta. Molly tycker att detta är ganska bra för det blir en massa gott nötfärskladd att slicka upp. Hon har även börjat att gå ut massa gånger på natten så just nu är jag ganska trött efter en natt med ca 30 min sömn mellan varven.

Jag skall avmaska och väga valpar och ta klor mm senare i dag så jag lägger ut bilder och vikter i morgon istället. Hoppas det är OK. Nu skall jag passa på att gå en sväng med de stora hundarna medans Molly är ute. Har man inte att göra så skaffar man sig.

Här kommer lite bilder endå=) Fast vikter osv kommer i morgon.

 

29 januari I går kväll fick jag ett samtal från Maria på Fairytrolls kennel. Hennes tik som hade valpar var mycket dålig och var i stort behov av en extra amma mamma till sina 6 valpar. Utan att tveka en sekund så tog vi hit valparna till Molly. I ett sådant läge är det faktiskt underbart att kunna hjälpa till eftersom man blir så maktlös då man sitter i en sådan situation. Molly tog sig an dessa valpar helt underbart och låter dem dia utan problem och dessutom slickar hon dem och sköter om dem som om de vore hennes egna. helt underbart. Detta visar verkligen vilken underbar tik hon är mentalt.

Valparna var ganska slöa då de kom men har nu piggnat till och är fulla av liv. Mina valpar som nu är snart 3 veckor har med kort varsel fått smaka på extra tillägg så att Mollys mjölk skall räcka. Vi skall även redan nu börja på att mata på dem med nötfärs för att få det så lätt som möjligt för Molly.

Vi har även varit i kontakt med SKK eftersom en sådan här situation ju strider mot Grundreglerna. Dels kan det klassas som bulvanuppfödning och sen får man heller inte lov att flytta valparna så tidigt. Men eftersom detta är på veterinärens inrådan så är det givetvis inga problem så de har noterat detta hos SKK så det inte blir något tjafs i framtiden.

Marias tik mår nu bättre men är fortfarande i behov av vård. Det känns en då skönt att allt löst sig till det bästa och att vi kunnat rädda dessa underbara små troll. Fast jag har döpt om dem till Tandtroll så får Maria kalla dem för sina konstiga troll hur mycket hon vill för då de är här så får det bli tandtroll de kallas=) Skämt åsido, underbart att det fungerar.

Nu skall jag ta och vila lite eftersom det varit en låång natt med mycket matande och passande. Blev precis som om man fått en nyfödd kull igen.

Nedan lite bilder på hur Molly och hennes valpar tar hand om de nya tandtrollen. Dom är alla hanar.

27 Januari I dag har Mollys matte och husse varit här och fotat valparna. Och jag har lagt ut så mkt jag kunde på sidan.

Vi har även nästan helt bestämt oss för att behålla den gröna hanen och han skall i så fall få bli Stefans hund och är därför döpt till Nisse Nilsson efter ett åkeri som är ganska känt. Och som kör med gröna lastbilar. Övriga namn i kullen kommer snart här på sidan. Har ännu inte helt bestämt mej.

24 januari Valparna blev i går 2 veckor. Har tyvärr inte hunnit ta nya bilder på dem var och en men har i alla fall tagit några nya på dem i klump. De är alla mycket pigga och de är bara såå underbart söta att se på. Vikterna har ökat bra och de ser ut att ha det ganska härligt i sin låda. Molly med sina nedrakade ben ser ganska kul ut men även hon mår fint och har nu börjat lämna lådan lite mera och tycker ibland att dom är ganska gapiga och skrikiga så då lägger hon sig i sängen istället och tittar ner på dem.

19 januari I dag har valparna börjat att öppna ögonen. Lilla blåa är den som öppnat dem mest. De börjar nu likna små tjockisar och de är full fat i lådan numera.

Min mamma och syskon har varit här och jag fick hjälp att ta några snabba bilder. Dock svårt att ta bilder på dem så de inte är stilla , men ni kan se lite i alla fall.

16 januari I dag är valparna redan 1 vecka!!! Dom har varit lite lösa i magen och så har det tagit tid innan Mollys mjölkproduktion kommit i gång så de är ännu inte så tunga av sig men ser alla ut att må riktigt bra. De är pigga och alerta och nu då mjölken runnit till ordentligt så växer de i kapp sig.

Jag har gett dem avmaskiningsmedel första gången idag . Egentligen har Banminth ändrat sina veckor för hur de rekommenderar avmaskningen men eftersom magarna stökat lite på dem så valde jag att köra som man gjorde förr med avmaskning V 1,3,5 och 7 så får ni valpköpare köra med Axilur då de kommit hem. Dom tyckte i alla fall att det var lite kul med något annat i munnen än bara mjölken så de smaskade i sig utan problem. Molly som annars är så kräsen svalde glatt även hon så det var väldigt enkelt denna gång=)

Det är inte klokt vad mycket jag har fäst mej redan vid de små liven. Trots att man haft många kullar så är varje kull så speciell. Dessutom är Molly så otroligt härlig att ha att göra med så det gör ju att man bara smälter för henne. Underbar personlighet har denna tik.

Jag hoppas kunna ta liute bilder igen men har ännu inte hunnit. Regnet öser ner och jag har en hel del hundar att ta reda på idag så ni får hålla tillgodo med de bilder som var vid 5 dagars uppdateringen så länge.

14 januari I dag har Mollys Husse Börje varit här och hälsat på. Molly blev jätteglad och vi fick så fina bilder av Börje som jag lägger ut några av här.

Molly har fått lite våtexem efter att ha legatr i lådan så mkt så just nu ser hon ganske kul ut med sin lejonklippta svans och nedrakade skinkor. men huvudsaken att hon mår bra. Valparna växer och mår bra och det är nu mera liv i lådan. Man ser tydligt hur de köänner av om Molly kommer in i lådan för då blir det fullt liv och de låter som 6 små fiskmåsar som gapar för fullt.

Grön sover på benet.Randig dyker på maten.

11 januari I dag har vi tagit det lite lugnt. Det var ett par hektiska dygn så vi valde att vila upp oss istället för att fota och väga och ha oss. Molly sköter sig exemplariskt och tar hand om sina valpar som ett riktigt proffs.
10 januari

(Uppdaterat 22:00)

Har nu fått sova lite till och från i ett par timmar. Huvudet bankar med världens huvudvärk och kroppen är mör. Men nu känns allt lite bättre. Det var jobbigt att mista de 5 valparna men jag kan inte gräma mej för det jämnt. Det var en komplicerad valpning och jag lärde mej mycket under vägen. Trots allt lyckads Molly föda alla 11 valparna utan att matta ut sig och det är jag mycket stolt över. Likaså har jag världens underbaraste valpköpare som faktiskt suttit med hela tiden och följt sin Mollys första kull. Stort tack till er Börje och Annika för att ni fanns till hands för Molly.

Att sedan få vakna av att det står en frukostbricka brevid mej gjorde mej så rörd. Det var min 5åriga dotter som kommit ner med och som hongjort i ordning helt själv. Sen kom hon ner igen för att hämta disken. Oh vilken gullunge hon är. Även min son Hampus har varit jätteduktig och även han passat upp sin mamma en massa. Kram på er gullungar.

Just nu ligger Molly i valplådan och sover. Vi har flyttat ut från duschen nu=) För er som inte vet så kan jag berätta att jag lät henne föda kullen i duschrummet eftersom där har vi golvvärme och så när det var lite kallt så satte vi på bastun och öppnade dörren så det blev varmare.

Valparna hade ju en lite tuff start så det var bra att ha lite extra värme. Likaså var detta första kullen jag hade där den fick födas utan tidningspapper och det var mycket lättare!!! Hade bara vetbed filt som Molly låg på och så la jag Flaxduk under valpen som föddes. Den sköljde jag sedan ur tills nästa valp och på så vis helt obefintligt söligt mot tidningspapper så det kan jag varmt rekommendera.

Jag har tagit lite bilder på valparna nu på morgonen och skall sen i eftermiddag åka till veterinären och ta bort sporrarna på de som hade det .

Är nu hemma igen från veterinären och alla valisar mådde bra och sporarna tog vi utan at de knappt sa nått. Med risk för att låta sentimental så. Tusen tack till Börje och Annika. Dels för förtroendet att låna Molly och sen för att ni var så otroligt engagerade i hennes valpning och fixa mat och till och med städade åt oss. Tusen tack för alla fina bilder och jag är övertygad att dessa valpar blir specielle för redan nu känns det som så.

9 Januari 13:35 Nu föddes första valpen. men det var ingen lätt förlösning, Valpen kom med bakbenen först och jag var övertygad om at den var dödfödd. jag har haft några fel-lägen innan men detta var lite läskigt för Molly hade ont och valpen trodde jag var död. Men den klarade sig=) Strax efter kom kille nr 2 hur pigg och glad som helst. Molly sköter sig exemplariskt.

Nr 3 var lite mer dramatisk. Molly hade svårt att få ut den och den kom endast ut med huvudet. Det kom ingen värk på länge och det slutade med att jag fick suga rent luftvägarna med min egen mun eftersom den höll på att inte få luft. Gissa om att man gör allt för sina små liv=)  Efter mycket om och men kom tillslut en rejäl sak ut och är nu pigg och allert även den.=)

Nu vid 15:55 så kom kullens första tik Den är en kopia av min gamla Nahla så den kommer nog att få heta New Nahla efter henne.

17:06 Kom sen hane nr 4. En rejäl kille som även den hade lite svårt at ta sig ut utan hjälp. Verkar bli rejäla killar detta=)

Sen stannade det av. Vi misstänkte en dödfödd och var flera gånger ut och sprang med henne för att få i gång det. Och tillslut kl 20:50 kom så en dödföd tik. Jag blev så ledsen för den var så docksöt.

Hon kämpar nu på igen och vi gissar på att det är 2-3 st kvar. Men kampen mot klockan har även startat eftersom klockan dragit iväg. =(

22:36 Kom ännu en dödfödd och 23:06 ytterligare en=( Man kan fundera på om det var dumt att ej fara in till veterinären men samtidigt har vi 45 min dit och det skulle slutat på samma sätt även där eftersom dessa valpar fastnat och drunknat på slutskedet , men det hjälper inte att gräma sig utan jag får se fram emot de underbara valparna som faktiskt lever.

Efter att valp nr 4 kom ut dödfödd så ringde jag Blå Stjärnan igen för att rådfråga om vi inte skulle snitta henne istället men de ville att vi skulle avvakta och se eftersom hon ju faktiskt får ut valparna.

Problemet har varit att de är så breda och har fastnat på vägen så fosterhinnan spruckit och det har i sin tur gjort det svårare för valparna att ta sig ut vilket resulterat i dessa 4 valpar som dog. Jag har verkligen fått kämpa och Molly är såå underbar och tapper. Samtliga valpar har varot svåra att få ut och flertalet har jag fått lirka up då de fastnat. Det som blev en så bra början liknade snart en mardröm. men döm av min förvåning då vi lyckades få en levande kille nu vid 2 tiden=) Så kan dom bara lyckas hålla hinorna intakta så går det vägen.

Hoppas nu verkligen på en eler två tikar till för det är så många som blir utan valp som stått på kö annars.

Nu kom den sista valpen ut och Molly verkar äntligen klar. Det blev en lång och omtumlande natt med både sorg och glädje.

Glädje över att faktiskt fått 6 underbara valpar men sorg över att ha mist 5Hjakke mollybebisar. Men Stolt över Molly det kan ni tro att jag är. Hon har kämpat på kanonbra och verkar trots lång valpning inte alls tagen sp det känns bra att hon fixade det hela. Även om man nu i efterhand velat snitta henne redan från start. Men man visste ju inne då vad som skulle ske. Nu skall jag lägga mej brevid Molly och bebisarna och vila lite. Att man bara sov 3 timmar natten innan valpningen och att den sen höl på i över ett dygn räknat från då Molly väckte mej Ja det gör att man känner sig lite mör nu.

9 Januari 10:55 Ännu ingen valp men Molly mår fint och veterinären anser det fortsatt lungt så vi avvaktar och väntar. Den som väntar på något gott=).........
9 Januari 5:15 Nu kan ni följa valpningen med tabellen ovan. Jag uppdaterar så snart jag kan efter var valp fötts.

9 Januari 5:10 Jag ringer Annika som äger Molly och säger att nu är det dags.
9 Januari 5:05 Vattnet går!!!!!!!!
9 januari 5:00 Molly väcker mej och är orolig.
8 januari Molly har varit orolig och haft små värkar men ännu inga valpar.
7 januari Mollys temp hoppar fortfarande och hon är orolig och sliten men ännu inga valpar i syne.
6 januari 20:35  Molly har haft lite lägre temp i dag och som sedan stigit så det verkar vara något på G även om sänkningen inte var så drastisk så är det i alla fall något på gång. Hon har även varit lite orolig men äter fullt normalt så nu avvaktar vi och ser vad som sker. Mollys matte är i alla fall på väg hit för säkerhets skull så de inte missar något.

Här är lite bilder på Molly.

5 januari Fortsatt lugnt. ligger stadigt på 37,7-37,8 så det veklar som om det håller sig tills jag arbetat klart. Puh!!!
4 januari Ännu visserligen bara morgon men fortsatt lungt. Skall själv till mässan och jobba men min snälla syster Bex är här och tar hand om allt då jag är borta. Vad skulle man ta sig till utan sin familj. (Bex du är oersättlig TACK!=)
3 januari Molly har svullnat rejält och har en hel del ödem men mår i övrigt mycket bra. Äter inte torrfodret men däremot fläskfile, kotletter, spagetti och annat gott. Hennes temp ligger runt 37,8-38,1 och ännu ingen sänkning vilket känns bra för varje dag som går desto bättre. Har varit och jobbat på mässan idag men Bex var här och var stand in.
1 januari Har idag lagt ut lite nya bilder på Molly som nu börjar likna en badboll mer och mer. Och man ser att hon börjar bli trött även i ansiktsuttrycket. men underbar med barnen och tycker att katten och pudlar är ganska OK. Jag har en känsla av att detta blir en stor kull för hon ser redan svullen ut där bak och det var samma sak på de 2 Nahla kullar jag fick på 16 och 14 valpar så detta ser inte riktigt kul ut. Hoppas mest  på en kull på så där 5-7st men Molly kommer ju från mina mest fertila linjer så det är bara att hoppas att det blir en lagom kull som är lätt född. Men jag antar att dessa föds strax efter den 5:e istället för runt den 10:e som var planerat. Men vi får se. Skall försöka uppdatera så mycket jag hinner och framför allt under valpningen. Men dagboken blir på svenska trots att i stort sett alla valpar hamnar utomlands. Men jag vet ju att ni är många andra som läser så det känns lättast att skriva på svenska istället för på min Svengelska.=)

31 December Nu har Molly börjat visa att det snart är på G. Magen är rejält rund och hon tycker att det är lite jobbigt med en tung mage som är ivägen ibland.
2 December Molly har nu hulkat sig rejält och är allmänt tjurig så detta låter ju som om det faktiskt skulle vara valpisar som håller på att bli till=)
30 November Molly har nu börjat att visa tecken på dräktighet. Illamående och lite tjurig så vi hoppas vidare=)
10 november

I dag var vi även nere och hälsade på Molly men då ville hon inte så vi får hoppas på den parningen som blev i förrgår.

 

8 november  I dag var vi och parade Hjalle och Molly!!! Det blev en ca 20 min hägning så det är bara att vänta och se om det blir resultat av den.

Valpningstabell

Tid/Time Kön/Sex Halsband/Neckless Vikt/Weight Övrigt/Others  
13:35 Hane/Male Mörkblå/ Darkblue 389g Satt fast. Baklänges  
13:40 Hane/Male Svart/Black 479g    
14:06 Hane/Male Randig/Striped 560g Satt fast.Framlänges  
15:55 Tik/Female Cerice/Pink 493g    
17:06 Hane/Male Grön/Green 545g    
20:50 Tik/Female Dödfödd/Dead born=( xxxx    
22:36 Tik/Female Dödfödd/Dead born=( xxxx    
23:06 Tik/Female Dödfödd/Dead born=( xxxx    
02:25 Tik/Female Dödfödd/Dead born=( xxxx    
02:44 Hane/Male Gul/Yellow 580g    
05:30 Hane/Male Dödfödd/Dead born=( xxxx    

Mina mysgubbar! (Hjalle & Stefan.)