Valplådan/Puppie room

``Chilli-Viggo´´

Här kommer ni att kunna följa vår M-kull.

Som föddes den 15 maj.

(5 tikar och 4 hanar)

(Alla sålda!)

Valparna har nu egna sidor med massa nya bilder!

Svart hane/ Black male= Teamaides Musasi Muteki

Vit tik/White female= Teamaides Mamma Mia

Rosa tik/ Pink female= Teamaides Mumin Mamman

Randig hane/Striped male=Teamaides Mysiga Molle

Gul tik/ Yellow female= Teamaides Malliga Madicken

Brun tik/Yellow female= Teamaides Milda Matilda

Ljusrosa tik/ Light pink female= Teamaides Mamma Mu

Svart-vit hane/Black-white male= Teamaides Mio min Mio

Blå hane/ Blue male= Teamaides Mulle Meck

DAGBOK för M-Kullen

2007-07-01 Nu har valparna snart blivit 7 veckor och det är dax för att förbereda flytten till de nya hemmen. Vi har haft många härliga besök av både blivande valpköpare, gamla valpköpare, uppfödare och sen även trevligt besök av pappa Viggos familj som var så gulliga att fota så underbara bilder. Tusen tack!
2007-06-16  I dag har det varit mycket folk på besök. Både gamla om nya valpköpare samt släktingar och vänner. Valparna har kunnat vara ute nästan hela dagen innan regnet kom. Nu har dom blivit så stora att de inte längre kan gå med pudelbebisarna för det blir lite väl tuff lek. Fast valparna tar varje tillfälle i akt att dia på pudelmamma Ballis och hon är å snäll som låter dem äta. Robin och Ulle med Barnen har varit så snälla och hjälpt oss med att ta nya bilder och jag är bara sååå stolt över mina valpisar som stod så snällt stilla denna första gång vi fotade dem stående och det gick till och med att ställa dem utan problem då de är så välbyggda och i stort sett bara är att ställa upp på bordet så står de bra själva=)

Alla fina bilder som jag lagt ut i dag är tagna av Robin med Hero Tusen tack!!

Mamma Chilli passar på att njuta av lite valpfritt en stund.

2007-06-12 I dag har valparna varit ute för första gången och det gillade dom=) Pudelbebisarna har hållt dem sällskap.

Vi har tagit nya bilder idag.

2007-06-06 Nu hart tiden rasat iväg. Jag har varit sjuk och inte kunnat uppdatera tidigare men här kommer i alla fall både bilder och lite info.

Valparna har hunnit bli tre veckor och de har öppnat ögonen och blivit riktiga små hundar. De ser mycket fina ut och är stadiga på benen och har fina kroppar och ben. Det är full fart i lådan och låter som en skock fiskmåsar så fort de är hungriga. Chilli tar väl hand om dem och är en helt annan mamma nu än förra kullen, där ser man tydligt hur viktigt det är att tikarna inte är för unga då de får valpar.  Vi har avmaskat dem och de och klippt klorna ett par gånger och de är väldigt vakna och allerta och nyfikna på vad som sker utanför lådan.

2007-05-23 En vecka går fort. Vi har vakat över valparna dygnet runt men trots det lyckades jag lämna lådan ett par minuter då jag skulle på toa och vips så miste vi den gråa tiken. Att Chilli är klumpig i lådan vet vi om just därför vakar vi så noga men det är så lät hänt och det går så fort. Lilla gråa tiken var min favorit och givetvis den som hon la sig på.

De 9 som lever mår i alla fall kanonbra, det är fullt ståhej i lådan och de kravlar runt med världens fart. Har nog inte haft en så här pigg kull någon gång tidigare=) De äter och har nu blivit riktigt runda och fina. Jag har varit sjuk så jag har inte kunnat lägga ut så mkt bilder men skall försöka jobba i kapp.

Vi har i alla fall några tikar kvar till salu i denna kullen så känner ni att en tik vore intressant och ni vill kunna vara med och se dem växa här på sidan så hör av er.

2007-05-17 I dag så dog den lilla gröna tjejen. Det misstänkte vi ju från start men det är endå så trist. De andra mår fortsatt bara bra och de ökar stadigt runt magen och Chilli är denna gång mycket bättre i lådan även om man hela tiden måste passa henne. Vi har några tikar osålda i denna kullen eftersom det blev fler tikar än vi räknat med så är ni intresserad så hör av er så kan vi prata mer. Jag skall försöka ta lite mer bilder i dagarna, har ännu inte vilat mej så mkt, men min snälla Syster Bex har hjälpt mej hela dagen eftersom jag skickat valparna i den 'äldre kullen idag.
2007-05-15

och

2007-05-16

Så var dom på väg... Kl 14:10 anlände första valpen. Chilli visade inte så mkt tendens till att valpa så jag blev ganska förvånad då jag hitade en valp på marken då hon kissade=) Sen har dom kommit på löpande band en efter en så tiden för uppdatering av sidan har inte riktit funnits. Men jag skall försöka uppdatera nu efter hand.

Hittills har det kommit 7 tjejer och 4 killar men det är kanske någon kvar för hon är fortsatt flåsig.

2007-04-28 Först trodde jag att Chilli gått tom men nu har hon fått en rejäl mage. jag kan inte svära på att det är valpar för jag har inte kännt att det sparkar men det är en tydlig mage och om ett par dagar hoppas jag kunna skriva att jag kännt valpisarna med=)

Födelseschema.

/Time Kön Färg/Colour Vikt/Weight
14:10 Tik/Female Grön/Green (Dog dagen efter) 350g
15:10 Hane/Male Svart/Black 375g
15:25 Tik/Female Vit/White 560g
15:41 Tik/Female Rosa/Pink 385g
16:12 Hane/Male Randig/Striped 443g
16:33 Tik/Female Gul/ Yellow 380g
18:23 Tik/Female Grå/ Grey ( 440g
19:19 Tik/Female Brun/Brown 460g
21:14 Hane/Male Blå/ Blue 360g
22:34 Tik/Female Ljusrosa/Light pink 415g
01:44 Hane/Male Svartvit/Black&White 379g