Valplådan/Puppie room

L-valparna har nu flyttat hem till sina nya familjer!

LoboLenaia

Kön/Sex Färg på halsband/Colour on the neckless Födelsevikt/ Newborn weight 1 vecka/ 1 week 2 veckor/ 2 weeks
Hane/Male Rosa/Pink 457g 787g 1140g
Tik/Female Ljusrosa/Light Pink 453g 786g 1100g
Tik/Female Rosa-Grön/Pink-Green 532g 907g 1200g
Tik/Female Gul/Yellow 575g 1061g 1350g
Hane/Male Randig/Striped 560g 1102g 1500g
Tik/Female Grå/Grey 437g 807g 1150g

Valparna har nu fått egna sidor!!!

Klicka på länkarna ovan så kommer ni till respektive valps sida./ Click on the colourname and you come to the pups own sides.

2007-05-17 Nu har valparna flyttat till sina nya familjer. Dock har vi Lilla Rosagrön kvar ett tag för flyget krånglar lite men sen är hela kullen utflugna. Jag kan med stolthet känna att alla fått kanonfina familjer och det är riktigt tomt efter denna härliga kull valpar.

Det finns nya bilder på alla valparna från det att dom åkte.

2007-05-15 Nu finns namnen och vart de skall på deras sidor.
2007-05-14 Valparna är nu 7½ vecka och tiden rinner iväg. Eftersom det varit mycket som hänt här hemma så har inte tiden funnits till fotografering denna vecka heller. Chilli skall valpa och jag har ej haft någon som kunnat hjälpa mej fota.

Alla valpar mår i alla fall kanonbra, de har blivit avmaskade med Axilur för tredje gången nu och skall på Onsdag få sina microchip och vaccinationer. Resan till Polen är bokad men dessvärre krånglar flyget till Ungern så den tiken stannar nog lite längre som det ser ut nu. På valparnas sida finns nu namnen samt em de skall flytta till.

Alla valpar har fortsatt god aptit, men vi har endå börjat med välling för att få dem i hull och ben.

I går satt jag med valp pärmarna och hopas kunna hinna klart innan onsdag då de skall vara klara för veterinärbesöket. Det underlättar att ha förberett allt innan.

Det kommer att bli tomt här hemma då alla valpar i denna kullen flyttat för det har varit ett rent nöje att ha dem då de inte är nått jobb alls med dessa emot andra kullar jag haft.

2007-04-29 Valparna är nu över 5 veckor och har blivit avmaskade igen. De är alla glada och trevliga och har växt rejält. Ligger runt 6 kg i snitt och är fina i sina ben och tycker att allt är jättekul just nu. De har varit ute lite mer och äter nu 4 mål mat torrt om dagen och tja vad skall man säga, detta är en kull jag är mycket stolt över då de är så lättskötta och snälla och dessutom ser så trevliga ut. Hanarna är nu bestämda vem som skall ha vem men tikarna kommer att ses ut vilka som hamnar vart nu i veckan. Det är lite svårt att få i hop det då nästan samtliga går på Export och man vill ju att rätt valp skall hamna rätt.. namnen på dem är heller inte klara mer än på hanarna samt någon tik men resten kommer även dom under veckan. Den som väntar på nått gott....

2007-04-21 Valparna är nu 4 veckor gamla och 2 dagar och de var i dag ute för första gången och det gillade dom. men de fick även besök av spiderman!!! Jo det är sant titta själv=)

De äter nu även 4 mål mat om dagen men ännu ganska små så de diar mycket på Kaxi. Dom har även flyttat ur lådan och bor på hela rummet på natten. Alla valparna ser ut att bli riktigt trevliga och de har bra temperament och är bara sååå underbara. Tyvärr så har jag inte kunnat ta så mkt bilder men i dag försökte jag med hjälp av barnen. Skall se om jag kan få lite bättre bilder på dem i veckan. De ligger på mellan 3-4 kg i vikt ca . Vågen vill inte vara med, så jag provade med personvågen men det var heller inte så lätt. De har i alla fall bra hull och aptit. Jag har lagt ut massor av nya bilder på deras sidor.

2007-04-15 Valparna har nu både börjat att höra och se och de viftar på sina svansar då man kommer. De är alla glada och framåt och är bara sååå underbara nu. De har avmaskats och klippts klorna och skal snart få komma ut i det underbara vårvädret.

2007-04-10 Valparna äter så de står härliga till de är nu rejält runda och de har både börjat att höra och se riktigt bra. De är 6 söta små vovvar numera och Kaxi som nu mår helt bra tycker att de är lite besvärliga som bara vill äta och busa.
2007-04-05

(14dagar/14 days old)

 

Det har hänt en del sen sist. Kaxi fick akut juverinflammation och fick läggas in på Blå stjärnans djursjukhus. Det hela gick mycket fort. Stefan som märkte att hon var slö i måndags och ringde mej då jag satt på bussen hem från trimmet. (Vi delar lite på dagen så jag kan vara i väg en stund på eftermiddagen då han kommer hem)Jag bad honom kolla över hennes juver och lägga till valparna om det kändes tjockt. Ibland kan det bli så då det är 6 valpar men hon har 8 spenar att de missat att äta på någon spene.  Då jag kom hem så kolade jag henne och bedömde att det var på det sättet. Hon var i och för sig lite slö men det trodde vi var för att det ömmade lite. Och valparna åt fortfarande på det juvret vilket jag tolkade som var ``inflammations-fritt då de ej ratade det´´ Efter ett tag så märkte jag att hon blev slöare och febrig och då förstod jag att det var inflammation. Juvret var då endast hårt och varken rött eller direkt svullet men då jag masserade det så märkte jag att det kom var så vi åkte in till Blå stjärnan.

Kaxi travade ut i bilen men fick ha hjälp att hoppa in. Men sen gick det fort. Då vi kört 30 min och var framme så ville hon knappt gå själv. I väntrummet så somnade hon och den fick vi lyfta upp henne och stötta henne då hon gick. Nät vi tagit prover poå henne samt slagiot en röntgenbild på hennes livmoder så var hon så dålig att hon inte ens lyfte sitt huvud. Det var riktigt läskligt för jag har aldrig sett en hund bli dålig så snabbt. på knappt en timme gick hon från att trava till att vara helt apatisk. Veterinären sa att hade vi lkommit en timme senare hade hon dött och då skall ni veta att det var ytterst få symptom hemma som visade på trötthet och feber !!! Så där kunde det slutat riktigt illa. Veterinären sa att dessa hundar döljer att de mår dåligt så bra att det oftast hinner gå långt innan man ens märker att de är dåliga och det har hon helt rätt i för usch vad snabbt detta gick.

Hon lades in på intensiven medans jag tog med mej valparna hem och matade dem för hand. Detta var inte det lättaste eftersom de nu vant sig vid att dia tiken, det var betydligt lättare på F-kullen då de var mycket yngre. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle ringa ammacentralen eller vänja av dem eftersom de en då var 12 dagar då detta hände så kunde jag ju ta hjälp av nötfärs vilket jag även gjorde. Jag gav dem lite nötfärs så de började bli intresserade sen la jag det runt nappen så fick jag dem att äta.=)  För att få dem att kissa och bajsa så behöver de fortfarande hjälp men jag fick god hjälp av vår pudeltjej Ballerina som hoppade in som stand in mamma. Så det gick jättebra.

På tisdag eftermiddag fick jag hem Kaxi. Hon fick dock inte ligga hos sina valpar för de hade gett henne Baytril samt smärtstillande så mjölken skulle mjölkas ur ett dygn till och slänmgas innan hon fick mata dem så hon fick hälsa på dem lite och sen la vi henne separat brevid. Jag masserar ur hennes sjuka juver 8 ggr per dag samt tömde hennes andra juver ett par gånger på natten till onsdag. Men från onsdag så har de fått äta på henne, dockl inte på det sjuka juvret men det gör de endå inte eftersom de inte gillar smaken. Jag masserar även det med Aloe Vera heat lotion och fet salva för att undvika att det spricker och redan efter en dag så var det mycket finare. Det var ca som 2 tennisbollar stort då hon kom hem och nu är det mindre än halva storleken så det är jättebra.

I dag torsdag mår hon jättefint och har både varit ute i skogen en sväng samt blivit sitt vanliga busiga jag igen så det är härligt. Jag stödmatar fortfarande valparna lite eftersom hon sinade en del då hon var inne, men jag är lite försiktig så de fortfarande diar på rejält så hon ökar sin mjölk produktion.

Vi har klippt klorna ett par gånger samt byttband och fotat dem samt försöker även hinna med så mkt som möjligt med dem men det har liknat en sjukstuga här hemma med juvertömning, sår omläggning då Amber skurit sig i tassen och så sitt vanliga liv med barn mitt i detta så uppdateringarna här på sida har fått lida lite för det men jag hoppas att ni har överseende med det. Hundarna får allt gå i första hand.

Dom har även öppnat ögonen nu men de är inte fullt öppna så det tar ett par dagar till innan de ser ordentligt.

 

2007-03-31

(9 dagar/9 days old)

 

Nu är valparna redan över en vecka och det börjar bli mer liv i lådan. Några börjar visa tecken på att öppna ögonen och de är bara för söta. Frida har hj'älpt mej att ta bilder på dem idag och hon är jätteduktig med dem. De har alla ökatr bra i vikt och börjar få söta tjocka magar=)

 

2007-03-26

(4dagar/4 days old)

Dagarna går fort då man har kul=) Valparna växer och mår fin fint och Kaxi är en så duktig mamma. Det är 6 starka valpar som har lätt för at förflytta sig dit dom vill. Rejäla huvuden och kroppar och bra pälsar och framför allt utmärkta långa svansar. Jag är bara sååå nöjd med dem. Dessutom mätta och nöjda valpar som mest äter och sover just nu. Har tagit lite nya bilder på dem och vartefter jag lägger ut mera bilder så kan ni hitta gemensamma bilder i miniformat här i dagboken och efterhand även på deras egna sidor. Fast nu i början så ser de inte sig lika ut på bildern mot i verkligheten eftersom blixten förvillar lite. Men jag ser verkligen fram emot lite härliga vårbilder på dessa godbitar då de blir lite äldre.

Hanarna/The boys

 

2007-03-23

(1 dag/1 days old)

I dag skall jag försöka få tid hos veterinären för att ta de små sporrarna på 3 av dem. De mår alla fint och Kaxi börjar återhämta sig. Hon är jätteduktig som mamma och det är skönt att kunna gå på toa utan att behöva ta med sig henne som jag fått göra på de 2 senaste kullarna.

1 days old.

2007-03-22 Nu har valparna börjat att komma. 10:45 ca hörde jag ett gullig gnäll. Jag satt då och fixade med sidan och vips så hade den första tjejen kommit. Strax efter kom tjej nummer 2. Därefter så dröjde det ganska länge innan nr 3 kom. Jag misstänkte att den dött för vattnet var ganska grönt så vid 12:15 kom det en dödfödd tik. Jag antar att hinnan spruckit på vägen för den var ganska trög att få ut för henne. Men sen var Kaxi i gång igen som vanligt. Det har nu kommit 5 tikar och 3 hanar med den dödfödde.  Ja ni läser rätt!! Jag har sett fel på den första valpen den var alltså en hane och ingen tik=) Blev väl lite paff att den kom och slarvader med att  titta efter.

17:20 kom det ut en dödfödd hane till men han var helt grön så han hade nog varit död ett tag, men han såg fin ut=( Han föddes ute och Kaxi blev riktigt sur då jag tog den i från henne. Precis som om hon ville läxa upp den efter att den varit så seg att få ut.

Hampus och Frida som är med mej och assisterar har full koll på pudlarna som ju inte kan förstå varför inte dom får vara med i lådan=) Frida har fastnat för den gula valpen och kallar henne för tussilago, visst var det sött=) Jag uppdaterar efter hand så kan ni se hur det går.

23:12 Ännu ingen mer valp men det sparkar där inne. Kaxi har tagit en paus men nu har vi varit ute och sprungit en rejäl runda så jag hoppas hon kommer igång så vi slipper fara in med henne. Jag har känt att de kommit längre fram nu i alla fall så det händer i alla fall något. Men vi avvaktar så länge veterinären tycker det är OK.

07:45skriver nu på fel dag men då hamnar det på födelsedygnet i alla fall. Kaxi verkar nu tom och det var inge valpar jag kände utan två efterbördar som nu kommit ut. Hon har lagt sig till ro och vilar nu. Alla valpar mår bara bra och de äter med stor aptit. De ser jämna och fina ut med bra masker förutom på gul tik. Men hon har istället en salig massa päls=) Har lagt ut lite nya bilder men det är svårt för dom ser så konstiga ut på bilderna jämfört med i verkligheten.

Newborn

PinkLight pinkYellowPink

Tid/Time Kön/Sex Vikt/Weight Färg på halsband/Colour on the neckless
10:45 Hane/Male 457g (Pink)
10:57 Tik/Female 453g (Ljusrosa) (Light Pink)
12:15 Tik/Female xxxxxxx Dödfödd/Dead born
12:28 Tik/Female 532g (Rosa/Grön) (Pink/Green)
13:03 Tik/Female 575g (Gul) (Yellow)
13:46 Hane/Male 560g (Randig) (Striped)
15:26 Tik/Female 437g (Grå)(Grey)
17:20 Hane/Male xxxxxx Dödfödd/Dead born
2007-03-19 Kaxi har i dag varit som vanligt. Inget flås eller andra tecken på valpning på G- men nu på kvällen är hon lite orolig igen så vi väntar med spänning, men jag tror inte att det blir några valpar inatt. Här är lite bilder från dagen i det härliga vädret och med Kaxis nya frisyr utan byxor=)

2007-03-18 I dag har vi klippt ner Kaxis byxor och förberett för valpningen. Hon har börjat flåsa lite och gräver en del så man märker att värkarbetet har startat så inom ett par dagar är nog valpisarna här=)