Valplådan/Puppie room

O-kullen

Här kommer ni att kunna följa fallet med Chilli och Heros kull som tyvärr miste livet i en för mej ofattbart tragisk historia.

Foto: M-Nylin

2008-02-20 Chilli och Hero Parades
2008-03-19 Ultraljudet visade att Chilli var dräktig......
2008-04-16 Chilli är nu mycket stor och är rejält flåsig och visar tydliga tecken på att det nu snart är valpning på gång. Tippar på att hon får innom de närmaste dagarna.
2008-04-17 I dag klipte vi ner Chillis byxor och färdigställde henne för valpningen. Skulle egentligen badat henne men hon var såååå tung att få i badet så det fick stå över tills efteråt då vi ändå skall bada henne. Hon är underbart kelen och mammig just nu så det käns kul att ha hennes valpar och framför allt då det är så härligt vårväder och de förhoppningsvis blir en kull som kan vistas ute mycket framöver.
2008-04-19 Chilli födde en kull på 12 st valpar men då det gick snett och det slutade med ett totalt misslyckat kejsarsnitt där veterinären felade så ofattbart att jag inte ens orkar skriva om det här så har jag valt att vänta tills ansvarsnämnden gett sitt svar vilket kan dröja upp till 1,5 år.

Chilli mår i alla fall bra men är mycket ledsen.

2008-04-23 I går var vi på möte hos djursjukhuset och vi kom fram till att jag skall anmäla ansvarig veterinär. Jag har även lagt fram ett skadeståndskrav samt bestridit fakturan eftersom behandlingen inte stämmer överens med de rutiner de hade på djursjukhuset och som står skrivna då man läser på deras sida.

Känns tryggt att ha den erfarenheten jag har av juridiken i detta fall.

Men kanske mest tryggt att ha alla de erfarna veterinärernas och andra djurvårds-kunniga samtycke i fallet och det skall jag dyrt och heligt lova er att Chillis valpar skall inte ha dött förjäves. Jag kan helt enkelt inte förstå hur man kan få praktisera med en sådan nonchalans mot liv.

En sådan här sak skadar så lätt hela djursjukhusets rykte vilket jag absolut inte vill då det är högst kompetenta och duktiga veterinärer som jobbar där så till er som redan nåtts av ryktet vart det var så ber jag er att inte dra in de icke berörda veterinärerna eller övrig personal i detta .

Jag vill även tacka för alla telefonsamtal besök och övrig medkänsla som getts i samband med detta.

Chilli mår tyvärr inte alls så bra hon är frisk och ej sjuk men lider hårt av att inte ha några valpar. Hon skriker efter dem och jag har verkligen svårt att se henne i detta skick. Hon får nu medicin som hjälper henne minska både mjölk och moderskänslor.

 

2008-05-06 Fick idag veta att obduktionen av valparna inte visade spår av varesig Herpes eller annat som gjorde att de skulle vara sämre. Detta bevisar bara ännu mer att det var veterinärens fel.