Bygget av Hundhuset

På denna sida kan ni följa bygget av vårt hundhus.

Bilderna nedan tagna i December 2005.

 

Som de flesta säkert redan vet så är jag allergisk mot hundar och har därför inte möjlighet att ha mina hundar inomhus för jämnan. Givetvis så har vi valparna och dess mammor inne vid valp tider men under resten av året bor de i ett separat hus.

Min dröm har sedan länge varit att ha ett helt hus avsett för bara hundarna som är lätt att hålla rent och fräscht och som skall kunna likna ett vanligt hus så mycket det bara går. Dessutom skall det finnas möjlighet till att ha lite hundpassnings möjligheter åt valpköpare på tex semestrar osv.

Drömmen om detta hus började redan samma dag som vi köpte vårat ställe och sen dess har arbetet pågått med att för det första spara i hop de pengar som behövdes och sen till att rita det och söka bygglov osv.

Det är inte så lätt alla gånger eftersom miljö och hälsa vill besiktiga det färdiga huset samtidigt som bygglovet beviljas först då miljö och hälsa varit här. Ja men alla problem är till för att lösas så vi har helt enkelt fått dispans att bygga det innan och sen har även kennelkonsulenten godkänt ritningarna så då var allt frid och fröjd.

Men det är mycket som skall tänkas på innan man smäller upp sitt hundhus. Allt ifrån specialtillverkad djuranpassad elutrustning till rätt anpassad golvränna för rengörning. Vi har nu valt en rostfri brunnsränna som är inbyggd i golvet så det skall vara lätt att spola rent golvet om olyckan är framme. Likaså en rostfri golvbrunn i duschrummet så att det inte finns några plastdetaljer som hundarna kan gnaga sönder.

Just nu är jag inne på att faktiskt även be att Stefan tillverkar rostfria ingångsluckor för de brukar även dom vara sådant som lätt bits sönder eller framför allt fläks sönder efter ett tag men jag vet inte hur det slutar så frågan om rostfria lucker får kvarstå lite till.

Vi har nu fått in fönstren och dörren men de är inte målade ännu utan det gör vi till våren. Det viktiga var att få det tätt så vi kan få putsat och slammat så fort som möjligt.

I slutändan skall hela huset vara vitt med bruna fönster. Det skall vara finputsat runt fönster och dörrar med valv även ovanför ingångsluckorna.

Vi har valt att inte placera några fönster mot baksidan eftersom vi ej kan splitterskydda dem på ett snyggt sätt.

Huset blir på ca 60 kvadratmeter och med två rum på 10 kvm samt två rum på 7.5kvm. Ett dusch rum samt utrymme för frysboxar och trimplats.

Förhoppningsvis skall allt stå färdigt till sommaren och vi hoppas då även på att kunna stå till tjänst med hundpassning.

Nedan kan ni följa lite av arbetet med hundhuset.

2004-12-27

 

Hösten 2004

Precis satt L-stöd samt lagt isoleringen i plattan och fäst golvrännan.

Sommaren 2004

Vi startade med att schakta spränga så att vi får ett bra dränage i gårdarna.