SUCH NUCH  Teamaides Farbror Frej

``Gurkan´´

Född / Born: 2003-03-24

E. NUCH Skjaergaardens Harley Fatboy

U. SUCH Teamaides Amselina Amselica

 

 

 

 

 

HD A HIPS A
AD UA ELBOW 0
ÖGON UA EYES OK
MH Genomförd MENTALTEST OK
MERITER SUCH NUCH 1CACIB SHOWS Swedich and Norwegian Champion 1 CACIB
Avkommor 2 kullar Offsprings 2 litters

 

Gurkan är den randige hanen i vår F-Kull. Kullen bestod av inte mindre än 14 st valpar och Mamma Nahla blev dålig dagarna innan beräknad valpning så vi fick kejsarsnitta henne. Alla valparna överlevde och det var en av de piggaste kullarna som Blå stjärnan förlöst. Det var en märklig känsla att från att ha suttit och varit rädd för mamma Nahlas liv till att nu sitta med en efter omständigheterna pigg tik och 14 st gapiga valpar fördelade i tre skokartonger=)

Eftersom Nahlas mjölk inte riktigt räckte till så fick vi tilläggs mata dem var 4:e timme med Esbilac. Från deras 3:e levnadsdygn. Detta var helt nytt för mej eftersom jag tidigare aldrig behövt stöd mata. Det var mycket lärorikt och framför allt gjorde det att man fäste sig oerhört vid valparna och fick en helt annan kontakt med dem än vanligtvis då jag tidigare haft kullar. Gurkan var en valp som jag fäste mej vid redan då vi satt med flaskan i lådan och det var inte helt oväntat för resten av min familj att det blev just han som fick stanna kvar.

Gurkan har något speciellt. han är en sådan där hund som man kanske bara får någon gång i livet så för mej betyder han oerhört mycket. Just kombinationen Nahla-Fatboy var lite av en drömkombination för mej eftersom jag då skulle få kombinera just de linjer jag så länge försökt få.

  Han har en  härlig benstomme, enormt mycket päls och framför allt en otroligt härligt sätt. Gurkan är nu ca 78cm hög. Han blev svenskchampion i Hässleholm den 21 maj 2005,Norsk champion hösten 2005 samt har 2 CACIB samt genomfört MH beskrivningen. Han är HD och AD fri samt ögonlyst UA.

Gurkan bor hos Maria Sundqvist numera och vi önskar Maria och Gurkan stort lycka till i framtiden. Hos Maria bor även Gurkans dotter Xena.

Stort tack till Tone för att vi fick andvända pappa Fatboy till att få en så härlig kille.

 

Gurkan 13 maj 2006 (Totalt oborstad=)

20 månader

(Bilder ovan tagna av Aino Bergman från Sandvikenutställningen.)

17 m

Gurkan 16 månader /The Gurk 16 months

Mer bilder/ More photos