Teamaides Bella Bizzy

Född/ Born 1999-09-10 

E. SUCH DKUCH Varpelidens Dick Droste 

U. SUCH Teamaides Amselina Amselica

Bizzy såldes till Hunnebostrand vid 8 veckors ålder. Men nu vid 3.5 års ålder fick vi äran att köpa tillbaks denna goa tik.

Bizzy bor numera hos en fodervärdsfamilj i Floda. Det är en trevlig och harmonisk tik med  mycket fräsch och sund kropp. Hon rör sig jättehärligt och vi tror och hoppas mycket på denna tik.

När Bizzy först kom hem till oss den 5 Juli så var det ett kärt återseende för henne och hennes mamma Nahla. Det gick inte att ta miste på att de kände igen varandra och de busade som bara den. När de lekt färdigt och Bizzy även hälsat och lekt lite med de andra vovvarna så passade vi på att borsta igenom henne inför nästa helgs utställning. Bizzy är mycket lätt att handskas med och stod stilla som en staty meddans vi borstade och klippte tassarna osv. Till och med Clownie tyckte mycket om denna tik och det säger inte så lite det eftersom det inte är många tikar som Clownie gillar att släppa in i sin flock.

I dag den 6 Juli så kom Lena med familj och hämtade hem Bizzy. Hon kommer att bo hos dem på deras gård i Floda. Efter en varm dag som denna så har Bizzy,och de andra legat och sovit nästan hela dagen så när det var dax att fara hem till nya hemmet så passade Bizzy på att ta sig ett välförtjänt dopp i diket. Och sen bar det av in i bilen. Fast först passade hon på att torka av sig på alla mattorna inne i huset=) Så hon har tydligt ärvt mamma Nahlas busighet=)

Vi är oerhört tacksamma för att vi fått äran att köpa tillbaks denna underbara tik och vi skall ta hand om henne på bästa sätt. Bizzy kommer är parad med den norske hanen Son Oá Lion ``Paco´´ .

Utställnings meriter & Titlar / Show resultsesults and titels Endast utställd en helg med två ettor. She is only showed at two shows . Both whit first price.
Avkommor / Offsprings    
HD AD / Hips and Elbow results HD= AA  AD= Ua AA  OK
Ögon lysning /Eye OK OK
Tänder/ Teeth Fulltaligt bett normal

(Foto: I-M Haehre)

(Foto: I-M Haehre)

(Foto: I-M Haehre)

(Foto: I-M Haehre)

(Bizzy med mamma Nahla som dock är pälslös efter sin sista kull valpar.)

bizzy2.jpg (19582 byte)bizzy3.jpg (22711 byte)

Alla bilder går att klicka på för större format.